- Autor: Martja
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Kuřecí prsa na nudličky se zeleninou v čínské zálivce.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 500 |
Vejce celá průměr | 44 |
Solamyl | 10 |
Cibule | 100 |
Mrkev | 50 |
Papričky chilli | 5 |
Paprika červená | 50 |
Pór | 100 |
Výhonky bambusové | 50 |
Zelí čínské | 200 |
Houby čerstvé průměr | 100 |
Víno bílé suché | 50 |
Omáčka sójová | 37 |
Med | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Česnek | 5 |
Dochucovadla:
Zálivka: 1 lžíce škrobu (5g) 5 lžic suchého vína (50 g) 4 lžíce sojové omáčky (můžete 2 a 2 světlé a tmavé) - (37 g) 1/2 lžičky glutasolu (1g) 1 lžička tmavého cukru (medu) (5g cukru, 10 g medu) 1 lžičky suchého zázvoru (pokud není čerstvý) (1.4g)
Energetická hodnota celkem: 4344 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 58,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1448 kJ
Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 2, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na širší nudličky, obalíme ve škrobu (1 lžíce tj. 5 g) a vajíčku. Necháme oddychnout a připravíme si zeleninu, kterou nakrájíme na velmi jemné plátky. Jako zeleninu lze použít pórek, čínské zelí, papriku, mrkev, zázvor (tak cca 3cm), bambusové výhonky, cibule či jen "směs Asie" či jiné obdobné v obdobné gramáži zeleniny uvedené v seznamu ingrediencí (čím více, tím lépe :o) ). Zeleninu očištětě a nakrájejte na tenké delší nudličky, zázvor nastrouhejte. Houby Shitake jsou velmi zdravé, takže pokud můžete do pokrmu je přidejte. Připravte si níže uvedenou zálivku (dochucovadla). Dejte kuřecí maso do olejem potřené wok pánve a smažte maso cca 5 minut, posléze vmíchejte cibuli a vymačkaný česnek. Po další minutě zbytek zeleniny. Po cca 3 minutách přidejte zálivku, zamíchejte a nechte dusit 5-8 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.